maandag 22 september 2014

spelling groep 4 thema 1

Twee weken geleden zijn wij in groep 4 begonnen met de spellingmethode "Taalactief.
De methode heeft 8 verschillende thema's. In thema 1 zijn wij in de eerste week begonnen met twee spellingkaarten. Op de eerste kaart leer je hoe je woorden met twee medeklinkers aan het begin en het eind van een woord schrijft. De voorbeeldwoorden zijn klap en tent.


 Op de tweede kaart hebben wij geleerd hoe je woorden met twee medeklinkers aan het begin en het eind van een woord schrijft. Het voorbeeld woord is plant.


 In week 2 hebben wij weer twee spellingkaarten bekeken en geleerd. Op de eerste kaart leren wij woorden met drie medeklinkers aan het begin van een woord schrijven. Het voorbeeld woord is strik.
Op de tweede kaart staan woorden met drie medeklinkers aan het eind van het woord. Het voorbeeld woord is worst.


Nu zijn wij begonnen met week 3. Spellingkaart 1 van deze week leert ons woorden schrijven met twee medeklinkers aan het eind. Soms hoor aan het eind de letter u, maar deze schrijven wij niet. Het voorbeeld woord is wolk.Na dit spellingkaartje komt er deze week nog spellingkaart 2 bij.
In week 4 krijgen wij een dictee over deze woorden. Oefen daarom de spellingwoorden zodat je het dictee goed kunt maken.
Veel succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten